به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خراسان رضوی، دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور در مراسم یادواره شهداء هویزه، گفت: ۵۷ هزار کودک در بهزیستی کشور در مراکز شبانه روزی زندگی میکنند و فرزندان بهزیستی محسوب میشوند که باید در راستای ترویج اندیشه شهدا، فرهنگ ایثار و مقاومت برای این کودکان اقدام کنیم.
دکتر حسینی با بیان اینکه توفیق این را داشتم که بعد از جنگ چهاربار به زیارت مکان عملیات هویزه بروم، گفت: عملیات هویزه اولین عملیات زرهی رزمندگان برای بازپس گیری وطن بود و یکی از مشخصههای اصلی آن این است که بیشتر دانشجویان در این عملیات حضور داشتند. مقاومت عراقیها برای پس ندادن پایگاههای زرهی در این عملیات بالا بود. عملیات هویزه یکی از مهمترین نبردهای دوران دفاع مقدس است که علیرغم پیروزی بازهم به محاصره رزمندگانمان منجر شد که شاهد رشادتها و دلاوریهای آنان در این حماسه بودیم. در این عملیات باقیمانده بسیاری از شهداء فقط یک پلاک بود.
وی ادامه داد: در دوران دانشجویی پایاننامهای با موضوع قشر بندی جامعه مینوشتم. سوالی برایم مطرح شد که در کلام وحی قشر بندی جامعه چطور انجام گرفته است. در قرآن از سه ملاک برای قشر بندی جوامع و انسانها استفاده میشود که عبارت است از تقوا، علم و جهاد. در سیره شهدا که مینگریم هر سه این ملاکها را میتوانیم مشاهده کنیم. آنها با علم و آگاهی این مسیر را انتخاب کردند. تقوای الهی داشتند و به هنگام لزوم در میدان جهاد حضور پیدا کردند.
معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور با بیان اینکه شهدا بهترین الگوی هویت آفرینی و اتصال میان نسلها هستند، گفت: خداوند میفرماید شهدا زندهاند و آنها را مرده نپندارید. براساس اعتقاد به معاد همه مردگان به نوعی زنده هستند. اینجا سوال مطرح میشود که چرا خداوند بر زنده بودن شهدا تاکید میکند. شهدا زندگی و حیات شان در دنیا باید استمرار داشته باشد. سیره شهدا باید مهم ترین کانون، مبدا جامعه پذیری و فرهنگ پذیری باشد. در این حالت است که حیات شهدا در زندگی ما جاری و ساری میشود. ارزشها، اندیشه و رفتار شهدا باید به مثابه یک الگو خصوصا برای نسل جدید آموزش داده شود. زمانی که در آموزش پرورش بودم طرح شهید پژوهی را راه اندازی کردیم. در این طرح به دنبال این بودیم که دانش آموزان در محیط مدرسه درخصوص شیوه و سبک زندگی شهدا با روشی خاص پژوهش کنند. در نهایت در این طرح ۶۲هزار اثر شهید پژوهی تولید و ۹۰ کتاب تدوین شد.
وی افزود: خانواده شهدا و کسانی که با شهدا زیستهاند، یک فرصت طلایی را در اختیار ما قرار میدهند. اگر بخواهیم منبع فیض شهدا را بشناسیم، خانواده شهدا منابع دست اولی هستند که در اختیارمان قرار دارند. امیدوارم در راه ترویج اندیشههای شهدا دست به کار شویم. یکی از اندیشههای شهدا تبدیل بد زیستی به بهزیستی بوده است. سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان مولود انقلاب اسلامی به همت شهید فیاض بخش تاسیس شده است تا بر بدزیستی چیرگی پیدا کند و بهزیستی را به ارمغان آورد. امروز این سازمان یاریگر ۸ میلیون نفر در مسیر بهزیستن است.
نظر شما